sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

20.7 Kuulumisia

Kesälomaa täällä vietellään pian toista viikkoa. Kovin onkin kelit kesäiset ja se hieman kovempaa kuntoilua ja treenaamista rajoittaa. Mutta uintia veneen perässä, sekä pyörälenkit aamu viideltä - sillä mennään :)

Pari viikkoa sitten päästiin Kikan kanssa peruutuspaikalle Muhoksen FH-kokeeseen. Historiaa tehtiin, sillä Kikka oli ensimmäinen tämän lajin ylemmässä luokassa startannut beussi Suomessa. Ja olipa kyllä myös kokeen nuorin osanottaja. Sää oli tosi rankka - pellon vieressä lämpömittari näyttä +30-astetta. Haastetta oli siis kerrakseen pitkän ja palkattoman jäljen ajamisessa tuossa kelissä. Mutta niin vaan loppuun päästiin ja tulos saatiin!! Kaksi esinettä seitsemästä jäi ilmaisematta ja muutakin parannettavaa oli toki. Tavoite kuitenkin saavutettiin ja jopa ylitettiin. Ajatuksena olikin hakea "vikalista" ja tehdä tasokoe seuraavia kokeita varten. Nyt on sitten kaksi kuukautta aikaa treenailla :)

Kikka kokeessa. Kuva: Mari Moisala


Kokeessa siis tuomarina Outi Hermiö ja tulokseksi 73p. ja luokkavoitto. Kaikkiaan kokeen viidestä osallistujasta tuloksen sai kaksi koiraa. Tämä tulos nyt sitten viimeistelee Kikan muotovalion arvon vielä näillä vanhoilla valionarvosäännöilläkin :)

Viikko sitten vuorostaan mejäiltiin jälleen Kuhmossa. Helle meitä helli sielläkin ja monenlaiset lentävät ystävät. Mukana oli oman Jallun lisäksi kaksi muutakin parsonkasvattia: Ensikertalainen R.Metka, jolle hyvällä työllä Avo3-tulos ja siskonsa Nelli, jota riista vei mukanaan aina kolmeen hukkaan asti. Jallu jäljesti tähän saakka parhaan tuloksensa, Voi1 47p. Tyytyväinen olen mm. riistan jättämiseen käskyllä, vaikka suoraan riekkopoikueeseen törmättiinkin. Alkaa se Jallukin oppia :)

Viime viikonloppuun sisältyi myös rutkasti lempeä <3. Parsontytöt Piitu ja Sisu aloittivat juoksunsa sitten samalla rytinällä ja astutuksetkin tapahtui siten kahden päivän välillä. Ensin kerkesi treffeille Sisu Ruotsiin Doggyn luo ja hyvin onnistui myös Piitun ja Bussen treffit Kuhmossa kokeen lomassa viikonlopun aikana. Jos treffit tuottivat tulosta, olisi parsonpentuja odotettavissa syyskuulle. Sisu hoitaa pentunsa kotonaan Imatralla ja Piitu täällä Kuhmossa Repokettulassa. Lisätietoa pentueista löytyy kotisivuilta: http://www.repoketun.com/Pentuja.htm

  
 

Ahkerasti ovat harrastaneet ja tulosta tehneet kasvatitkin. Päällimmäisenä Pastori (R.Firecracker) tokoili toissapäivänä hienon kakkostuloksen ensimmäisessä kokeessaan. Lisää tuloksia päivittelen kotisivuille lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti