keskiviikko 29. tammikuuta 2014

29.1. Talvikuulumisia

Tammikuu alkaa käydä loppuunsa. Kelit on olleetkin jo varsin talvisia viime viikkoina - parasta aikaa pakkanen paukkuu parinkymmenen asteen voimalla. Mutta miten ihanaa onkaan kun päivä on jo jatkunut ja aurinko näyttäytyy!

Lenkkeilty on koirien kanssa ahkerasti pakkasesta huolimatta. Kylmimmillä keleillä jäävät viluisimmat Hippu ja Siru pitkältä reissulta pois. Mutta muuten mennään koko poppoolla. Eilen onnistui napata koko lauma samaan kuvaankin. Harvinaista! Yleensä aina joku viipottaa metsän siimeksessä. Tämän kuvan aamuhämärissä pakkasta oli -20,5 astetta. Hyvin tarettiin :)


 
 Reilu viikko sitten käytiin luolajahdissa Siilinjärvellä. Pakkasta oli reilusti ja samoin alkoi olla maassa routaa. Reilun kahden metrin monttu oli jo melko työläs kaivettava! Päivän saldo oli Sirulle supipari. Muut luolat olivat tyhjiä.



Mosku on ollut ahkerana jänisjahdissa. Tämä talvi tuntuu sillä olevan ajojen suhteen varmasti paras tähän saakka. Ajot ovat pääsääntöisesti kulkeneet oikein hyvin ja koiraa on ollut ilo kuunnella. Jäniksiä on myös ammuttu useampia - lähinnä erittäin tiheän kannan harventamiseksi. Ja onhan tuo jänis toki herkkuruokaakin! Parhaan päivän saalis oli peräti viisi kampijalkaa kun käytiin kutsusta harventamassa taimikkoja syövää pihajäniskantaa. Kaikki ammuttiin samalle tielle n.150 metrin matkalle.



Viime viikon maanantaina käytiin Piitu-parsonin kanssa Virolahdella treffaamassa Tsekkipoika Bussea. Jos treffit tuottivat toivottua tulosta, olisi parsonpentuja odotettavissa maaliskuussa, viikon 12 tietämillä.



Iita-beussin maha pyöristyy mukavasti. Pentujen liikkeet jo tuntuvat ja mamma ottaa odotuksen rennosti. Huomenna lähdetään kauden viimeiselle luolajahtireissulle Etelään, sitten ruetaankin keskittymään pentujen hoitoon. Samalla reissulla lähtee Iita-mamma mukaan Kuhmoon mammalomalle. Kuvissa Iitalla tiineysvuorokausia takana 50. Jäljellä vielä puolitoista viikkoa :)

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

8.1. Pentukuulumisia

Uusi vuosi käynnistyy pentukuulumisilla.
Vaikuttaa siltä että Iitan ja Oivan joulukuiset treffit onnistuivat ja Iitan masu kasvaa :). Jos kaikki sujuu kuten pitääkin, muuttaa Iitan Kuhmon Repokettulaan kuun vaihteessa. Laskettu aika olisi viikolla 7.

Myös parsonpentuja on suunnitelmissa alkukeväälle. Sijoituslikka Piitulle (R.Häjy) odotellaan juoksua alkavaksi aivan näinä päivinä. Tänään saatiin vielä lopullinen "naimalupa" sulholle kun isäkandidaatti, Tsekkipoika Busse (Beau Buster Brenn Mill) sai silmä- ja polvitarkastuksesta terveen paperit. Piitu kävikin jo toisessa silmätarkissaan joulukuussa ja terve oli edelleen. Toiveissa olisi siis saada reippaita jahti- ja harrastuskavereita keväälle. Kotisivuille tulossa suunnitellusta pentueesta tarkempaa tietoa lähipäivinä.